info@tamerbilensoy.com

0 (312) 219 05 32

İNFERTİLİTE - AŞILAMA - TÜP BEBEK


İnfertilite; çiftlerin en az bir yıl, hiçbir doğum kontrol yöntemi kullanmadan düzenli cinsel ilişki kurmalarına rağmen çocuk sahibi olamamalarıdır. Tüp bebek tedavisi yardımcı üreme tedavileri arasında en sık kullanılan tedavidir ve gün geçtikçe başarı oranı artmaktadır.

Bazı durumlarda infertiliteden şüphelenmek ve durumu açıklığa kavuşturmak için bir yılın geçmesi beklenmeden bir merkeze başvurmak gerekir;

» 35 yaşın altında ve 12 aydan daha uzun süredir gebe kalmak için uğraş varsa,

» 35 yaşın üzerinde ve 6 aydır gebe kalmak için uğraş varsa,

» 40 yaşın üzerinde ve 3 aydır gebe kalmak için uğraş varsa,

» Önceki gebelikler düşükle sonlandıysa,,

» Çiftlerin sağlıklı bir cinsel beraberlik yaşamalarını engelleyen ruhsal ya da fiziksel problemleri varsa,

» Çocuk sahibi olmak için daha önce tedavi alınmasına rağmen, sonuç başarısızsa.



AŞILAMA


Aşılama tedavisinde, alınan spermler yıkanıp hareketli olanları konsantre edildikten sonra yumurtlamanın olduğu gün rahim içine yerleştirilir. Burada amaç, bir veya tercihen 2-3 yumurta geliştirip, çatlatma iğnesi vurulduktan sonra, bu yumurtaların fallop tüplerinde olabildiğince çok spermle karşılaşmalarını sağlamaktır. Bu şekilde gebelik şansı arttırılmaya çalışılır.


AŞILAMA TEDAVİSİNDE GEBELİK ORANI


Kısa bir dinlenme sonrası eve gönderilen çift, en optimal şartlarda bile ortalama %15 kadar gebelik şansları olduğu konusunda bilgilendirilmelidir. Bu oran kadın yaşı, infertilite süresi, erkekte sperm probleminin varlığı ve şiddeti, tüplerin açık ve fonksiyonunun normal olması gibi faktörlere bağlıdır. Aşılama en fazla 3-4 kez yapılmalı, gebelik olmazsa tüp bebek uygulanmalıdır. Özellikle kadın yaşı 38 üzerinde, over rezervi düşük veya hareketli sperm sayısı 5 milyon/ml altında olduğunda tüp bebek uygulaması önerilmelidir.

  • AK Plaza (TOBB ETÜ Hastanesi Yanı)
  • Yaşam Cad. Kat:4 No:14
  • Söğütözü/ANKARA